Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

Προς Δημήτρη Καμιζή..............

Προς
τον κ.Δημήτρη Καμιζή,
Υποψήφιο Δήμαρχο Ερμιονίδας

Κε Καμιζή,
Σήμερα έχετε προγραμματισμένη προεκλογική συγκέντρωση στο Θερμήσι.Ίσως εκεί αισθανθείτε λίγο άβολα.Ίσως για σας, να είναι το πιο άγνωστο τοπίο του δήμου.Αλλά μην είστε κουμπωμένος,συγκρατημένος.
Από την πολύχρονη επαφή και συνεργασία που είχα με τους ανθρώπους αυτούς, στον επαγγελματικό αλλά και στον κοινό πολιτικό χώρο,έχω αποκομίσει την εντύπωση και βεβαιότητα ότι είναι  καλοπροαίρετοι και συναισθηματικοί. Και με έχουν κάνει να αισθάνομαι σαν το σπίτι μου.Στο καφενείο του Κούλη και του Ανδρέα, στην ταβέρνα του Χόντα και του Αντώνη, στης Νέλλης και στου Νίκου δίπλα στη θάλασσα κάτω από τις μουριές και βέβαια στην προβλήτα του Κούλη.Ιδιαίτερα όταν το φεγγάρι είναι μετά την Πανσέληνο. Να βλέπω την Ύδρα αλλά και το σπίτι μου στον Άγιο Αιμιλιανό.
Με τον Τέλη να μας σερβίρει την θεϊκή αστακομακαρονάδα.
Μεγαλείο!!!!!!!!
Στα περιβόλια να με γεμίζουν με επιμονή, ρόδια που δεν τα τρώω,μανταρίνια που περισσεύουν στον κήπο μου και χόρτα που τα τρώω και μαρούλια και μελιτζάνες και ντομάτες και σέλινα.Και πολλές φορές εκεί την άνοιξη,να μπαίνω κλεφτά στα ανθοκήπια να κλέβω γαρύφαλλα ή από τα πλαϊνά του δρόμου τα μωβ αμάραντα για το Μαγιάτικο στεφάνι. Να βγαίνω από το αυτοκίνητο να θέλω να περάσω απαρατήρητη και να ακούω την φωνή του Γιώργου.
Αγγελική!!!!!!!!!!!!!
Εκεί έχω ζήσει ευτυχισμένες στιγμές.Από το 1971 στο Ύδρα-Μπητς.Στιβαγμένοι οι Κρανιδιώτες πηγαίναμε για να διασκεδάσουμε.Και να δούνε οι αρσενικοί της παρέας την συνοδεία του Κοσμά.Κάτι δίμετρα επίδοξα μανεκέν.(Οι άνω των 55 γνωρίζουν).Τι γλέντια αλλά και τι καυγάδες,Άλλοι καιροί,άλλα ήθη.
Εκεί παντρέψαμε την Λίτσα και τον Δημήτρη.Ο μεγαλύτερος κουφετοπόλεμος σε γάμο.
Εκεί διασκεδάσαμε με τους φίλους μας, για τον γάμο της κορης μας.
Δεν ήμουν τυχαία υπέρ του Καλλικράτη όπως βλέπετε.Μας φέρνει ακόμη ποιο κοντά με ανθρώπους που αγαπάμε.
Έχω βέβαια παράπονα μαζί τους.Ποτέ δεν με κάλεσαν στον Άγιο Βλάσση και στον Άγιο Νικόλα.Ας είναι.....Ποτέ δεν είναι αργά.
Σας διαβεβαιώ λοιπόν ότι έχουν ανοιχτά μάτια και αυτιά.Βλέπουνε  και ακούνε. Και προβληματίζονται.Ιδιαίτερα οι νέοι.Και είναι έτοιμοι να κάνουν την ρήξη τους.Με τα κατεστημένα,τις άγονες και απαρχαιομένες πρακτικές των εκπροσώπων τους,με τα κλειστά αυτιά της μικρής τους κοινωνίας.Ανεξάρτητα με το τι θα ψηφίσουν στις 7 Νοεμβρίου.
Είναι έτοιμοι και ελπίζω να μην διστάσουν, να διεκδικήσουν και να χαράξουν αυτοί την πορεία για το αύριο του τόπου τους.
Όμως θα μου κάνετε μια χάρη.
Ζητείστε να μάθετε τι έγινε και γίνεται με την υπόθεση του Ύδρα-Μπητς.
Έχω ρωτήσει εδώ και μέρες μέσα από το ιστολόγιο του Σταμάτη κάποια πράγματα.
Γιατί κανείς υπεύθυνος δεν μου απαντάει; Ο Δήμαρχος Ερμιόνης και υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με τον κ.Τατούλη κ.Ανάργυρος Λεμπέσης,ο από ετών φίλος δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος με τον κ.Σφυρή κ.Γιώργος Μπουρίκας,(αχ Γιώργο δεν έδωσες βάση στα λεγόμενά μου), η αντινομάρχης και υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος με τον κ.Δράκο κ.Σοφία Καλογεράκου,ο μελετητής κ.Δημήτρης Σφυρής, οι υπηρεσίες.........;
Για τον αγαπητό κ.Μέλλο δεν ρωτάω.Έχουμε τις ίδιες απορίες και ερωτηματικά.
Μα γιατί όμως δεν μου δίνουν σημασία;Τόσο απαρατήρητη περνάω;
Γιαυτό σας παρακαλώ.......Ίσως σε σας απαντήσουν.........
Αν το ξεχάσετε βέβαια, που είναι ανθρώπινο και προεκλογικό,θα μου δώσετε την ευκαιρία να προσθέσω και εσάς στην παραπάνω λίστα.
Ε! και τότε χαρές που θα έχω........................

Με τις ευχές μου για ήρεμη, αξιοπρεπή και με αίσιο αποτέλεσμα προεκλογική πορεία

Αγγελική Αλεβίζου

Υ.Γ.
Σας επισυνάπτω την επιστολή μου στον κ.Δαμαλίτη σε περίπτωση που δεν έχετε λάβει γνώση.


ΒΙΟΙ  ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΙ

Αγαπητέ Μάκη,
Για άλλη μια φορά αναφέρθηκες στην οφειλή της εταιρείας «Ύδρα Μπητς Α.Ε.» προς τον δήμο Ερμιόνης.
Επειδή η υπόθεση αυτή αναδείχθηκε μετά από παρόμοια του δικού μας Δήμου, θα σε παρακαλέσω να με φιλοξενήσεις για να καταθέσω και την δική μου άποψη, μήπως με την ανταλλαγή καταλάβουμε τι περίπου συμβαίνει στον μικρό μας τόπο.
-Μελετητής και επιβλέπων μηχανικός του έργου της Θερμησίας είναι ο αρχιτέκτων Δημήτρης Σφυρής.
Βεβαίως κατά την συζήτηση του θέματος στο Δ.Σ. Ερμιόνης, αλλά και στις συζητήσεις που ακολούθησαν κάτω από τις τέντες του λιμανιού, αναφερόταν ως επιβλέπων μηχανικός, ο αρχιτέκτων Κώστας Σφυρής. Αυτό οφειλόταν ασφαλώς σε παραδρομή όπως άλλωστε αναφέρει και το έγγραφο της προϊσταμένης της Πολεοδομίας κ.Δημαράκη.
-Οι σχετικοί νόμοι και διατάξεις αναφέρουν:
Για κάθε ξενοδοχείο μεγαλύτερο των 4.000 τ.μ., ο ιδιοκτήτης οφείλει να παραχωρήσει με συμβολαιογραφική πράξη στον οικείο Δήμο εισφορά σε γη χωρίς αποζημίωση, πριν την έκδοση της οικοδομικής αδείας.
Με αίτησή του προς τον Νομάρχη, ο ενδιαφερόμενος μπορεί να ζητήσει τη μετατροπή της εισφοράς αυτής σε χρήμα, οπότε ο καθορισμός της τιμής μονάδας ακολουθεί τις περί απαλλοτριώσεως διατάξεις.
Η μετατροπή πραγματοποιείται με απόφαση Νομάρχη ύστερα από:
α. γνωμοδότηση του οικείου Δήμου
β. από εισήγηση των αρμοδίων υπηρεσιών του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Δημοσίων Έργων.
Η γνωμοδότηση του οικείου  δήμου εκδίδεται σε προθεσμία δύο μηνών αφότου ζητηθεί τούτο από την νομαρχία, στην περίπτωση δε που η προθεσμία αυτή παρέλθει άπρακτη, η συναίνεση του δήμου θεωρείται δεδομένη.
Η απόφαση του Νομάρχη εκδίδεται εντός προθεσμίας τεσσάρων μηνών από την υποβολή της σχετικής αίτησης του ενδιαφερομένου, στην περίπτωση που η προθεσμία αυτή παρέλθει άπρακτη ,το αίτημα της μετατροπής θεωρείται ότι γίνεται αποδεκτό.
Τα παρεχόμενα στον δήμο χρηματικά ποσά κατατίθενται σε ειδικό λογαριασμό και διατίθενται υποχρεωτικά για τις ανάγκες καθαριότητας και φωτισμού ως και για την δημιουργία έργων τουριστικής ανάπτυξης.
Στην ανωτέρω απόφαση του Νομάρχη ορίζονται, μετά και από σχετική αίτηση του ενδιαφερομένου, οι δόσεις στις οποίες κατανέμεται η οφειλόμενη εισφορά σε χρήμα σε τρόπο ώστε να εξασφαλίζεται η αποπληρωμή του συνόλου της εισφοράς μέσα στα τρία πρώτα χρόνια από την έκδοση της προσωρινής ή οριστικής αδείας της μονάδας.
-Το αίτημα κατατέθηκε στο πρωτόκολλο του Δήμου Κρανιδίου μετά από πολλές “παραδρομές” και συζητήθηκε στο Δ.Σ. Είχε προηγηθεί η έκδοση των οικοδομικών αδειών και η σοβαρή παράλειψη έγινε γνωστή μετά από εξώδικη καταγγελία του Τεχνικού Συμβούλου της εταιρείας επί θεμάτων σχεδιασμού και αδειοδότησης. Κατά την συζήτηση του θέματος στο Δ.Σ. Κρανιδίου, ο Δήμαρχος κ.Δημήτρης Σφυρής, ανέφερε ότι η εισφορά γης δεν αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την έκδοση αδείας και γνωρίζει μία περίπτωση πανελλαδικά στην Εύβοια ή Φθιώτιδα.
Η διαδικασία αυτή  όμως και απαραίτητη είναι και αποτελεί ρουτίνα για τις υπηρεσίες και τα Δ.Σ , αλλά και μεγάλο έσοδο των δήμων. Χαρακτηριστικά ο αντιδήμαρχος (πολιτικός μηχανικός) Αγ.Νικολάου Λασηθίου, μου ανέφερε 14 περιπτώσεις κατά τα έτη 2007 και 2009.
-Στο Κρανίδι η εισφορά γης (30.845,50 τ.μ. και 9.823,35 τ.μ.), αποτιμήθηκε από την αρμόδια επιτροπή στο ποσόν του 1.181.478,54 ευρώ.
Πολλά τα λεφτά, αλλά και πολλές απορίες και ερωτηματικά.
-Ο αρχιτέκτων -μελετητής κ.Δημήτρη Σφυρής αγνοούσε τον νόμο για την εκτός σχεδίου δόμηση;
-Οι αρμόδιες υπηρεσίες που εξέδωσαν την άδεια δεν τον είχαν υπόψη τους;
-Γιατί τόσες παραδρομές από την Πολεοδομία Κρανιδίου; Αυτή η επιπολαιότητα σε τόσο σοβαρά θέματα στους πονηρούς καιρούς μας σε ιδιαίτερα ευαίσθητες αλλά σημαντικές περιπτώσεις, εκθέτει ανυποψίαστους επαγγελματίες και αφήνει την φαντασία των δημοτών να καλπάζει αχαλίνωτα.
-Γιατί δεν ενημερώθηκε το Δ.Σ. Ερμιόνης για την διόρθωση του ονόματος του μηχανικού; Μήπως εκ παραδρομής χάθηκε στην διαδρομή ή στους δαιδαλώδεις διαδρόμους του Δημαρχείου;
-Γιατί ο Δήμαρχος Ερμιόνης δεν φρόντισε να εισπράξει το χρήμα, στο νόμιμο χρονικό διάστημα;
-Γιατί ο Δήμαρχος Κρανιδίου έσπευσε να συμπεριλάβει το ποσόν στον προϋπολογισμό του 2010, ώστε να εκτελεσθούν σημαντικά έργα (ασφαλτικά πασαλείμματα και άλλα προεκλογικά τινά), ώστε να κληροδοτήσει στην επόμενη δημοτική αρχή ένα αξιοπρεπές έλλειμμα; Πιστεύει από την εμπειρία του ως κατασκευαστής ότι θα λειτουργήσουν εντός του 2010 οι επιχειρήσεις, οι οποίες είναι σήμερα στο στάδιο των εκσκαφών; Οι ιδιοκτήτες θα σπεύσουν να καταθέσουν εφάπαξ την οφειλή και δεν θα εκμεταλλευθούν το νόμιμο πλεονέκτημα της τριετίας;
Εδώ φαίνεται δεν λειτούργησε η χημεία που συνδέει τους δύο Δημάρχους και έπραξαν αντιστρόφως ανάλογα.
-Δεν θα έπρεπε η κ.Καλογεράκου εκλεκτή νομαρχιακή σύμβουλος και αντινομάρχης, που σίγουρα γνωρίζει το θέμα, να κληθεί για την άμεση τακτοποίησή του;
-Ο δ.σ. κ.Μπουρίκας που εκπροσωπεί την Θερμησία και τα συμφέροντά της στον Δήμο, γνώριζε το θέμα και ποιες είναι οι ενέργειές του;
-Γιατί ο συμπαθής κ.Νίκος Μέλλος αφήνεται μόνος και αβοήθητος, φωνή βοώντος εν τη ερήμω, για την διεκδίκηση του δικαιώματος και ωφελήματος του τοπικού διαμερίσματος;
-Μήπως οι ταγοί μας ( αρχηγοί μας) πιστεύουν ότι αποτελούμε  ανεξάρτητο βασίλειο και εφαρμόζουν  δικούς τους νόμους, καλλιεργούν  νέα ήθη, εγκαθιστώντας νέα τάξη  ανθρώπων και πραγμάτων, αποδομούν δε ότι υπήρχε στο μικρό αυτό τόπο και στην ντόπια κοινωνία πριν από την έλευσή τους;
-Μάλλον όμως Μάκη ανησυχώ υπερβάλλοντας, όπως εσύ και πολλοί άλλοι στο λιμάνι και αλλού………..
  ΟΛΟΙ  οι παραπάνω άνθρωποι, καθώς και  άλλοι δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, έστω και αυτή την ύστατη ώρα, παραμερίζουν-εκόντες άκοντες-τις όποιες διαφορές, με συνεπίκουρους ανιδιοτελείς  συμπολίτες μας, διεκδικούν πλέον δυναμικά τον ΚΟΙΝΟ ΣΤΟΧΟ:
Τα δίκαια και την ανάπτυξη του Δήμου και του Τοπικού Διαμερίσματος…………..
Και έχεις όλους εμάς τους πονηρούς και ποταπούς που άλλα βάζουμε στο μυαλό μας………….
Αιδώς !!!!!!!!!!!!!!!και στα «ελληνικά» ΝΤΡΟΠΗ!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Συνημμένα τα σχετικά έγγραφα της Πολεοδομίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου