Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Προς τις φίλες της Πρωτοβουλίας............

Αγαπητές φίλες της Πρωτοβουλίας Ενεργών Πολιτών Ερμιόνης,

Η Ερμιονίδα αναλογικά είναι μια ανήσυχη διαδικτυακή γειτονιά.Έχει και πολλά και διαφορετικά ιστολόγια και αυτό είναι το πλεονέκτημά της.Πολλά είναι επώνυμα, τα λίγα ανώνυμα.
Κάθε ένα εκφράζει την ομάδα που ανήκει αλλά περισσότερο αυτόν που το διαχειρίζεται.Και ο καθένας αναφέρεται σε αυτά που τον αφορούν, τον ευχαριστούν, τον προβληματίζουν.Με τον δικό του τρόπο, μέσα από την προσωπικότητά του, όπως έχει μάθει μέχρι τώρα στην ζωή του να πορεύεται.
Η εικόνα στο διαδίκτυο είναι ο καθρέφτης και αντανακλά αυτό που είμαστε.Ακόμα κι αν θέλουμε να κρύψουμε κάτι, στο τέλος αποκαλύπτεται.Είναι και παγίδα το διαδίκτυο, για όλους μας.Αλλά πρώτα απ'όλα είναι η δημοκρατία και το δικαίωμα στην πληροφορία.
Ο καθένας μπορεί να πει την άποψή του,έξυπνος ή βλάκας πλούσιος ή φτωχός,έντιμος ή λαμόγιο,χυδαίος ή αξιοπρεπής.Αυτό έχει αυτό καταθέτει.Κάποιοι ίσως φοράνε μάσκες.Μα και αυτές πέφτουνε.
Μετοικήσατε μήπως από την Ερμιόνη επειδή όλοι αυτοί οι άνθρωποι κυκλοφορούν ανάμεσά μας;Δεν πρέπει να σεβασθούμε ή να ανεχθούμε το διαφορετικό;
Κατανοώ απολύτως την αγανάκτησή σας, την απέχθειά σας και την απογοήτευσή σας για το επίπεδο κάποιων συμπολιτών μας.
Ε και;Να τους ρίξουμε στον Καιάδα ή να τους εξοστρακίσουμε;
Κάποτε τα πολιτικά δρώμενα συνοδεύονταν από μαγκουρομαχίες.Ίσως βέβαια να ήταν πιο αξιοπρεπές.Σήμερα έχουμε τις διαδικτυομαχίες.
Έχετε καταφέρει και μας δίνετε, κατά την προσωπική μου άποψη αλλά και κατά γενική ομολογία, μια εξαιρετική  εικόνα.Με σοβαρότητα, ευαισθησία και εκλεπτυσμένο γούστο.Οι εικόνες σας οι μουσικές σας τα κείμενα είναι επιλεγμένα και μας ψυχαγωγούν (με την πραγματική έννοια της λέξης). 
Μα η πολιτική και η επιλογές μας για την πορεία του τόπου, είναι το επίκαιρο θέμα.Δεν είναι λογικό οι περισσότεροι από εμάς εκεί να στοχεύουν και με αυτό να ασχολούνται;
Ασφαλώς τα εξειδικευμένα μπλογκς θα συνεχίζουν να αναρτούν τα αγαπημένα τους θέματα,(μαγειρική,ποδόσφαιρο,μοτοσυκλέτα κ.α.).
Ας μην δημιουργούμε την ψευδαίσθηση ενός "όμορφου κόσμου,ηθικού, αγγελικά πλασμένου".Ας δείξουμε ποιοι είμαστε και ας κριθούμε.
Όχι,δεν πιστεύω ότι φυγομαχείτε.Αλλά μην σιωπάτε.
Σας έχουμε ανάγκη,περισσότερο από κάθε άλλη φορά.
Ανακαλέστε λοιπόν κυρίες μου και συνεχίστε να δίνετε την μάχη.
Με τον τρόπο σας.
Με όλη την εκτίμηση και την αγάπη μου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου