Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

Καποδίστριας και Καλλικράτης

Από το φύλλο Αρ.1 (μάλλον είναι λάθος)
Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010 της ΔηΣυΕρ
Η Ερμιονίδα που μας ενώνει
Το πρώτο βήμα για την Διοικητική,Οικονομική και Αναπτυξιακή ενότητα της Ερμιονίδας,έγινε με τον νόμο "Καποδίστρια" πριν από 8 χρόνια.
Όχι,όχι κε Συντάκτα....όχι κε Δήμαρχε........Και η Ερμιονίδα μαζί με όλη την Ελλάδα εφήρμοσε τον "Καποδίστρια" το 1997,Ν .2539/97.
Γιατί ξεχνά ο κ.Δήμαρχος την πρώτη τετραετία;Μήπως επειδή ήταν υποψήφιος με τον κ.Πεβερέτο; Μα δεν είναι κακό.
Κακό είναι να νομίζεις κ.Δήμαρχε ότι εσύ έφερες στην Πρωτοβάθμια Αυτοδιοίκηση τον Καποδίστρια,πριν από 8 χρόνια. Έτσι απλά διαγράφουμε μία δημοτική περίοδο;
Α! και για τον Καλλικράτη.
Θα τους τρελάνετε τους Φουρνιώτες.Τους είπατε ότι ο Καλλικράτης σήμερα είναι σχέδιο νόμου και την πρώτη Ιανουαρίου θα γίνει Πράξη.Και ψάχνονται οι άνθρωποι. 
Μήπως νομίζετε ότι οι παρούσες εκλογές διεξάγονται  βάσει του "Καποδίστρια";
Τέσσερα χρόνια ως Δήμαρχος ,μας λέτε ότι ο Καλλικράτης σήμερα είναι σχέδιο νόμου;
Καλέ,κάνετε ένα κλικ στην Βικιπαίδεια.
Πρόγραμμα Καλλικράτης ονομάζεται ο Νόμος 3852/10 του ελληνικού κράτους (ΦΕΚ 87/τ.Α'/2010), με τον οποίο μεταρρυθμίστηκε η διοικητική διαίρεση της χώρας και επανακαθορίσθηκαν τα όργανα των διοικητικών μονάδων, ο τρόπος εκλογής και οι αρμοδιότητές τους. Ενίοτε απαντάται και ως Σχέδιο Καλλικράτης, από την ονομασία που είχε πριν γίνει νόμος.
Το πρόγραμμα ψηφίστηκε από τη Βουλή το Μάιο του 2010. Μέρος των διατάξεών του ενεργοποιήθηκε άμεσα με τη δημοσίευσή του στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως στις 7 Ιουνίου 2010, ενώ στην πλήρη μορφή του θα τεθεί σε ισχύ την 1η Ιανουαρίου 2011.
Καλέ,αυτά τα γνωρίζουμε και εμείς, οι δημοτικοί σύμβουλοι που δεν είμαστε ενημερωμένοι,που είμαστε αδιάβαστοι, όπως πολλές φορές μας είπατε στο δημοτικό συμβούλιο.Τα γνωρίζω κι εγώ.Που με στείλατε να πλύνω πιάτα.Αλλά δυστυχώς για σας έχω πλυντήριο, και μου μένει χρόνος και ασχολούμαι με άλλα.Του διαβόλου,οπως έλεγαν οι παλιές Κρανιδιώτισες.
Αχ! και εμείς που λέγαμε και είχαμε απαιτήσεις για εισφορές γής ,για αιγιαλούς, παραλίες, πολεοδομικά,διαδικασίες νόμιμες και λοιπά και λοιπά.
Μας συμπαθάτε κε Δήμαρχε που σας κουράσαμε τέσσερα χρόνια........δεν το είχαμε καταλάβει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου