Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011

Διαδικτυακή μουρμούρα...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΙΣΤΙΟΛΟΓΩΝ-ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ


Διαβάσαμε με έκπληξη σήμερα από το blog του κύριου Δαμαλίτη ότι ο νέος δήμαρχος Ερμιονίδας  ότι την Τετάρτη θα γίνει συνάντηση με τους ιστολόγους της Ερμιονίδας. Πραγματικά θέλουμε να ξέρουμε με ποιούς ιστολόγους; Αυτούς που εδώ και κάποια χρόνια ασχολούνται με τα blogs ή με αυτούς πού έμαθαν εχτές τι σημαίνει blog και τα έστησαν για να εξυπηρετήσουν κάποιους σκοπούς ; Κάποια στιγμή προεκλογικά το blog « Η ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ ΜΑΣ» κατηγορήθηκε από φίλο blogger ότι είχε αντικαταστήσει το site του Δήμου Κρανιδίου με τα δελτία τύπου που δημοσίευε.   Τώρα πού δημοσιεύει ο κύριος Δαμαλίτης το τι γίνετε στο δήμο όλοι μούγκα.
Απλά δώστε να καταλάβει ο κόσμος ότι στην συνάντηση θα είναι όλοι οι ιστολόγοι πού στήριξαν τον νέο δήμαρχο στις εκλογές.

Από "Η ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ ΜΑΣ"

ONOMA BLOG

Κοσμά, έχεις δίκιο.
Η σημερινή συνάντηση ιστολόγων-δημάρχου Ερμιονίδας, ως προς την προετοιμασία της, είχε σαν κύριο χαρακτηριστικό την προχειρότητα. Ειλικρινά δεν γνωρίζω ποιος είχε αναλάβει την ευθύνη, αλλά προέκυψε να είναι ακάλεστος και ο πολυγραφότατος όλων μας και με θεσμικό ρόλο στον Δήμο  κ.Κούστας.
Η δική μου παρουσία οφειλόταν στην υπενθύμιση από τον δ.σ. Παντελή Πασαλάρη. Παρατήρησα όπως όλοι μας, ότι ακόμη και ο Δήμαρχος ως μπλόγκερ, δεν το ανάρτησε.
Είμαι σίγουρη, ότι αυτό οφείλεται στο κλίμα και την πίεση των ημερών, που απαιτούν πολλά και ταυτόχρονα.
Στην προσπάθεια να λειτουργήσει ο Δήμος μέσα από τον Καλλικράτη, με εργαλεία έμψυχα αλλά και άψυχα, που παραπέμπουν στην προ-Καποδίστρια εποχή. Αυτά όμως, είναι αρμοδιότητα άλλου να μας ενημερώσει, σε εύλογο χρονικό διάστημα ελπίζω και γι’αυτό σταματώ εδώ.
Μην αδικείς όμως τον Σταμάτη. Διαφέρει από όλους μας. Είναι παντού, κινείται περισσότερο ως δημοσιογράφος και του οφείλουμε αναγνώριση για την πληροφόρηση που μας παρέχει. Με τον δικό του τρόπο βεβαίως.
Τι ήθελες Κοσμά, ο Δαμαλίτης να τρέχει σε εκδηλώσεις, να παίρνει φωτογραφίες, να γράφει και να μας τα στέλνει για να τα αναρτήσουν οι αφεντιές μας; Όχι βέβαια.
Δεν γνωρίζω ποιος σε κατηγόρησε προεκλογικά ως site του Δήμου. Το πρόβλημα ήταν του Δήμου, που δεν λειτουργούσε η ιστοσελίδα του αν και πληρωμένη με 9.000 ευρώ και όχι δικό σου.
Προσωπικά, όπως ξέρεις πολύ καλά , είχα καταγγείλει αρχικά τον τρόπο λειτουργίας του ιστολογίου σου, τόσο στο Δημοτικό Συμβούλιο, όσο και σε σένα πολύ αργότερα,  όταν έμαθα ότι ήσουν ο χειριστής του.
 Ήταν απαράδεκτο ιδιωτικός χώρος να έχει ως προμετωπίδα το λογότυπο του Δήμου και από κάτω την φράση «Τα δρώμενα του Δήμου Κρανιδίου». Πολλοί πίστευαν ότι αποτελούσε την επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου. Και εκεί μέσα, υπήρχαν αναρτήσεις που αντιπροσώπευαν εσένα, αλλά και λιβελογραφήματα της ομαδούλας που κρυβόταν πίσω από την ετικέτα « Οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας», αν και πολλές φορές οι περισσότεροι σύμβουλοι δεν είχαν ιδέα, ή «Η συντακτική Ομάδα»,που ποτέ δεν μάθαμε την σύνθεσή της. Και θυμάμαι, μετά από αυτό έγινε η αποκαθήλωση του λογοτύπου.
Επίσης πρέπει να σου πω, ότι το ύφος της ανάρτησής σου, γνωρίζοντάς σε τόσα χρόνια, με ξενίζει.
Αυτά όμως Κοσμά αποτελούν παρελθόν, γυρίσαμε σελίδα και βρισκόμαστε στην αρχή  νέου κεφαλαίου. Για τα συμπεράσματα από την συνάντηση, ήδη έγραψε ο Μάκης.
Όλοι οι καλοπροαίρετοι δημότες επιθυμούμε την επιτυχία της δημοτικής αρχής. Στις δύσκολες αυτές ημέρες όμως, χρειάζεται η συστράτευση όλων μας. Όπου ο καθένας μας μπορεί να συμβάλει με τα μέσα και τις γνώσεις που διαθέτει.
Η μεγαλύτερη καινοτομία του Καλλικράτη, είναι η διαφάνεια και αυτή θα είναι ο καταλύτης για πολλά που θα προκύψουν. Προέχει λοιπόν, ο δήμος να εφοδιασθεί άμεσα με εργαλεία, για να μπορεί να μας ενημερώνει ο ίδιος με εγκυρότητα και για να αποφευχθούν  οι παρεξηγήσεις.
Πιστεύω ότι η μακρόχρονη ασχολία σου με το διαδίκτυο, σε έχει εφοδιάσει με εμπειρία, την οποία  ως ενεργός πολίτης πρέπει να μοιραστείς με άλλους γείτονες, για την επιτυχία αυτού του εγχειρήματος.
Θετικό στοιχείο της όλης προσπάθειας είναι, ότι ο συντονισμός αυτών των ενεργειών, ανετέθη στην  Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Κρανιδίου κ.Μονά, η οποία εκτός από νέα γεμάτη διάθεση για προσφορά, είναι Πτυχιούχος του Τμήματος Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου του Πειραιά.

Υ.Γ.
Τα παραπάνω τα έγραψα για τον Κοσμά, με αφορμή την ανάρτησή του και με το δικαίωμα που μου δίνει η μακρόχρονη γνωριμία μας. Ισχύουν όμως για κάθε γκρινιάρη (ακόμη και δικαιολογημένα) γείτονα. Πρέπει να δείξουμε κατανόηση στην αρχή, χωρίς όμως να σιωπούμε.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου