Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

Βασίλη Λέκκα ...συνέχεια.



Ο Βασίλης Λέκκας, είναι ένας καταξιωμένος Έλληνας καλλιτέχνης, χαμηλών τόνων και ιδιαίτερα συμπαθής. Εμφανίζεται πολύ συχνά στο Κρανίδι, πότε συνεργαζόμενος με τον Δήμο στα πλαίσια του Πολιτιστικού Αυγούστου και πότε συμμετέχοντας στις παραστάσεις ή τις μουσικές εκδηλώσεις του Θ.Ο.Ε.
Τις τελευταίες ημέρες, πολλά έχουν γραφεί (και ειπωθεί) και πολύς θόρυβος έχει γίνει, για δηλώσεις τις οποίες έκανε στο περιθώριο μουσικής εκδήλωσης του Θ.Ο.Ε., στο ξενοδοχείο «Κόσμος» στο Πορτοχέλι, στο Εικονοσκόπιο.
Ως ευχές για την νέα χρονιά ο καλλιτέχνης είπε:
« Εδώ θα κάνω μια μικρή παρέμβαση, ας μου επιτραπεί. Προσοχή τι ψηφίζουμε. Νομίζω ότι χρειάζεται να το προσέχουμε πάρα πολύ. Είναι μια ευχή, που αν τη σκεφθεί κανείς, μπορούμε να αλλάξουμε τις συνθήκες που ζούμε τώρα».
Ευχή, δεν είναι, αλλά σαν προτροπή και επισήμανση είναι απολύτως σωστή. Ο χρονικός προσδιορισμός της ενέργειας ασαφής. Όμως μας το είπε λίγο αμήχανα και αρκετά πικρά. Και κάποιοι, δικαιολογημένα ή αδικαιολόγητα υπέθεσαν ότι αναφέρεται στο πρόσφατο παρελθόν.
Ξεσηκώθηκαν μερικοί λοιπόν εναντίον του και άλλοι εναντίον των μερικών. Μέχρι και ο εμφύλιος επιστρατεύθηκε για παραλληλισμό.  
Μας διαφεύγει όμως μια βασική λεπτομέρεια.
Στην προ διετίας μουσική εκδήλωση που είχε πραγματοποιηθεί στον ίδιο χώρο και θα μείνει αξέχαστη σε όλους τους παρόντες, ο κ.Λέκκας από μικροφώνου μας είπε, ότι είναι φίλος του δημάρχου Κρανιδίου από τα νεανικά τους χρόνια. Δικαιολογημένα λοιπόν ως άνθρωπος να αισθάνεται πικρία για το εκλογικό αποτέλεσμα των περασμένων εκλογών. Ο κ.Λέκκας έκρινε ως φίλος και όχι ως δημότης. Και έκρινε σωστά. Ως δημότης δεν μπορούσε να κρίνει γιατί δεν είναι. Και η δήλωση αυτή δεν είχε καμία σχέση με την εκδήλωση και τον Θ.Ο.Ε.
Πιστεύω όμως, ότι το πρόβλημα δεν ήταν η δήλωση που έγινε, αλλά η δήλωση  που δεν έγινε. Από την πλευρά του Ομίλου. Να προστατεύσει τον κ.Λέκκα και να διαλύσει τις παρεξηγήσεις. Και το σπουδαιότερο να σεβασθεί τα μέλη του. Τα οποία σίγουρα δεν γέρνουν όλα στην ίδια πλευρά και φυσικά ο κάθε όμιλος ή ομάδα με πολιτιστικό προσανατολισμό, δεν είναι πεδίο πολιτικών αντιπαραθέσεων.

Εμπρός κ.Πρόεδρε, ποτέ δεν είναι αργά... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου