Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

Απάντηση σε σχόλιο.

Κα Αλεβίζου

Ευχαριστούμε που φιλοξενήσατε στο ιστολόγιό σας το κείμενό μας με τίτλο «Πολιτικός Πλουραλισμός και Ενημέρωση».

Όσον αφορά το σχόλιό σας ότι είναι «ατυχής» ο τίτλος μας θα θέλαμε να σας πληροφορήσουμε ότι ο τίτλος ενός κειμένου απηχεί το περιεχόμενό του με τη μορφή της πλήρους αφαίρεσης. Το κείμενό μας θα διαπιστώσατε ότι αποτελείται από δύο μέρη. Το πρώτο αναφέρεται στην διαπαραταξιακή σύνθεση του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου μας (Πολιτικός Πλουραλισμός) και το δεύτερο στην ενημέρωση από το Δήμο μας, έντυπη και ηλεκτρονική (Ενημέρωση). Επομένως ο τίτλος του κειμένου μας είναι πλήρως εναρμονισμένος με το περιεχόμενό του.

Όσον αφορά την άποψή σας ότι τα μπλόγκς δεν είναι κλειστά επαγγέλματα, και ότι οι άνθρωποι μέσω των μπλόγκς επικοινωνούν, συμφωνούμε μαζί σας και προσθέτουμε ότι ο οποιοσδήποτε μπλόγκερ μπορεί να γράφει το «σοφόν» ή το «σαχλόν» του αναλόγως των πνευματικών του ικανοτήτων.

Δεν θα ασχολούμασταν καθόλου με τον γνωστό γραφικό χομπίστα και τα γραφόμενά του εάν ο κ. Καμιζής δεν τον έχρηζε εθελοντή της ενημέρωσης των θεμάτων του Δήμου. Θα πρέπει να γίνει σαφές ότι άλλο θέμα είναι η επικοινωνία και άλλο θέμα είναι η ενημέρωση από το Δήμο και σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει αυτά να τα συγχέουμε.

Επειδή, όπως αντιληφθήκαμε δεν έγινε εκ μέρους σας απολύτως κατανοητό το περιεχόμενο του κειμένου μας θα σας προτείναμε μια δεύτερη προσεκτικότερη ανάγνωση.
Σας παρακαλούμε να αναρτήσετε την απάντησή μας στο ιστολόγιό σας χάριν του δημοκρατικού διαλόγου και σας ευχαριστούμε γι' αυτό εκ προοιμίου.

Αυτόβουλοι Πολίτες

Απάντηση στην απάντηση...

Σαφώς το κείμενό σας περιέχει δύο διαφορετικές ενότητες, όπου η δεύτερη λειτουργεί σε βάρος της πρώτης, σε μέγεθος αλλά  και σε πάθος.Θεωρώ οτι είναι θετική και για τον Δήμο, αλλά και για την δημοκρατία, η διάθεση του  Δημάρχου να θέσει σε γνώση του κάθε δημότη αυτά που συμβαίνουν στον Δήμο και να βάλει τέλος σε μια περίοδο πλήρους συσκότισης και εσωστρέφειας.
Επίσης, όσο και αν επιμένετε να επιτίθεστε με απαξιωτικές εκφράσεις εναντίον συγκεκριμένου συμπολίτη μας, πρέπει να αποδεχθείτε, ότι παρότι "γραφικός και εκφραστής του σαχλού", έχει το θάρρος και την τόλμη να υπογράφει επωνύμως τα κείμενά του και να μην κρύβεται πίσω από το πέπλο της ανωνυμίας.
Επειδή δε, εσείς επιλέξατε την ανωνυμία και αυτοπροσδιορίζεστε ως πολίτες που ενεργούν με ελεύθερη βούληση, χωρίς δεσμεύσεις και εξαρτήσεις, θα σας πρότεινα να αποτάξετε την εμπάθεια, ανεξαρτήτως της προέλευσής της, γιατί και αυτή αποτελεί μια μορφή εξάρτησης. Αν και θεωρώ υποχρέωσή μου και είναι ικανοποίησή μου να αναρτώ κείμενα που μου αποστέλλονται, αυτό θα αποτελέσει απαραίτητη προϋπόθεση, προκειμένου να σας φιλοξενήσω στο μέλλον.   
Και για την ορθότητα των γραπτών σας, ασφαλώς γνωρίζετε, ότι εθελοντής και χρισμένος δεν εναρμονίζονται, επειδή το ένα αναφέρεται σε πρόσωπο που προσφέρεται με την θέλησή του για συγκεκριμένο σκοπό,το δε άλλο σε επίσημη μεταβίβαση αξιώματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου