Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

Ο πόλεμος τελείωσε;

   

Ένα τραγούδι δύο όψεις. Γροθιά στο στομάχι η πρώτη, απόλυτος στόχος η δεύτερη. Ας θυμηθούμε,όχι μόνον αυτές τις ημέρες,ότι υπάρχουν άνθρωποι που περιμένουν ακόμη και από εμάς. Και ας σκεφθούμε ότι στις μέρες μας, τίποτε δεν είναι δεδομένο. 

 

     

Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

Προχριστουγεννιάτικο












Εντάξει, κορίτσια (και λίγα αγόρια), μη βαράτε, έχετε δίκιο. Μάλλον το παράκανα. Πολλές μα πάρα πολλές απουσίες. Σίγουρα, δεν με αναζητήσατε όπως «της επαρχίας», αλλά με ψάχνατε. Ίσως δεν υπάρχει ένταση και πίεση πλέον που, όπως σας έχω εξομολογηθεί, δημιουργούν την ανάγκη  για να επικοινωνήσω μαζί σας. Ίσως αν μοιραστώ τις σκέψεις μου αυτές τις ημέρες, μάλλον θα γίνω δυσάρεστη. Ακούω όμως ότι σας έχω λείψει. Και αυτό, μεταξύ μας, με χαροποιεί.,.

Μέρες που είναι όμως ας πούμε κάτι άλλο. Επίκαιρο και αισιόδοξο.

Δύο πολύ ωραίες εκδηλώσεις έλαβαν χώρα στο Κρανίδι το Σαββατοκύριακο.
Η μία στην εκκλησία του Προδρόμου το βράδυ του Σαββάτου.
Ο Μουσικός Σύλλογος Ερμιόνης,μας παρουσίασε Χριστουγεννιάτικα κάλαντα και τραγούδια από την Ελλάδα και τα Βαλκάνια, με την συνοδεία πνευστών. Η κ.Μαρίνα Κούτση μας διάβασε, παραστατικά και με γλαφυρότητα, λαογραφικά κείμενα. Οι χορωδοί όπως πάντα πολύ καλοί.

Με την ευκαιρία να συγχαρώ την νέα Πρόεδρο κ.Μαρία Αντωνοπούλου και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και να ευχηθώ να συνεχίσουν την επιτυχημένη μέχρι τώρα πορεία τους και να εξακολουθούν να μας προσφέρουν  ώρες πραγματικής ψυχαγωγίας.

Θα πρέπει όμως να σημειώσω και το δυσάρεστο της βραδιάς. Το ολιγάριθμο του κοινού.. Δυστυχώς την προχθεσινή βραδιά μόλις τριάντα άνθρωποι ανταποκρίθηκαν να την παρακολουθήσουν. Οι συντελεστές της χορωδίας ήταν περισσότεροι.
Συνήθως διαμαρτυρόμαστε για την απουσία πολιτιστικών δρώμενων στην επαρχία Αλλά όταν υπάρχουν, τα αποφεύγουμε. Ας μην παραπονιόμαστε λοιπόν.
Οι δε φιλενάδες μου, ας μην παρεξηγούνται και θυμώνουν, όταν υποστηρίζω ότι στα πολιτιστικά, υστερούμε έναντι των γειτόνων μας Ερμιονιτών.

Χθες βράδυ, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Λυκείου, η ορχήστρα του Γυμνασίου και Λυκείου, πραγματοποίησε μουσική εκδήλωση με τίτλο «Χριστούγεννα,Πρωτούγεννα…αγάπη θέλει ο κόσμος».
Πραγματική αποκάλυψη! Ζωηρά, όμορφα, νέα παιδιά, αυθόρμητα και χαρούμενα,ωραίες φωνές,καλές εκτελέσεις.
Η επιλογή των τραγουδιών μας ενθουσίασε. Ξέφευγε από την συνηθισμένη συνταγή. Ακούσαμε από κλασσικά Χριστουγεννιάτικα κάλαντα και τραγούδια, μέχρι Αδριάνα Μπάμπαλη, Βανδή, Μαυρουδή, Τζων Λέννον, Μπετόβεν κ.α.
Πολλά μπράβο στα παιδιά, αλλά και στον εμπνευστή και κύριο συντελεστή της βραδιάς. Στον νεαρό καθηγητή κ. Θανάση Θεοδωρόπουλο. Ένας Δάσκαλος που αγαπάει την δουλειά του. Εκτός από γνώση και ενθουσιασμό για την δουλειά του, διαθέτει τσαγανό και άποψη. Ειλικρινής, άμεσος και πηγαίος, χωρίς τυπικότητες και καθωσπρεπεισμούς.  Εντυπωσιακό το χειροκρότημα και η αγάπη των παιδιών  που εισέπραξε στο τέλος.
 Λυπάμαι αγαπητοί, αλλά όσοι δεν είσαστε, χάσατε. Την άλλη φορά λοιπόν φροντίστε να είστε παρόντες.





Καλά Χριστούγεννα λοιπόν και Καλή Πρωτοχρονιά!

Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

Επιστροφή...

Μετά από 25 μέρες συνεχούς ενασχόλησης με το καινούργιο μας κόσκινο, με έντονες και γεμάτες μέρες με προεκλογικά και μετεκλογικά, νομίζω ο καθένας μας δικαιούται την ανάπαυση του "πολεμιστή". Αποτοξίνωση από τα κοινά ναι, ανάπαυση όμως όχι, γιατί όλη αυτή την περίοδο της απουσίας μου ασχολήθηκα με την άλλη μου αδυναμία,τους εγγονούς μου.
Έτσι λοιπόν σας "έλειψα"για λίγο. Αλλά να είμαστε πάλι εδώ, για να ασχοληθούμε, να θίξουμε και να αναδείξουμε ότι μας ενδιαφέρει,ότι μας ενοχλεί και ότι επιθυμούμε.
Πολλά και ποικίλα τα θέματα της επικαιρότητας, εδώ και αλλού. Στο μικρό μας αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο. Από αστεία έως συνταρακτικά. Μερικά από αυτά που συμβαίνουν αυτές τις ημέρες, πιστεύω ότι θα χαρακτηρισθούν κοσμοϊστορικά.
Καλό μήνα λοιπόν και καλό Χειμώνα. Α! και καλά Χριστούγεννα!
Ωραίος χειμώνας βέβαια. 19 με 23  βαθμοί Κελσίου, σε Μάιο παραπέμπουν και όχι Δεκέμβρη.
Επειδή όμως,"Ουδέν κακόν αμιγές καλού", σκεφθείτε την οικονομία των καυσίμων θέρμανσης και μην στενοχωριέστε που γιορτάσαμε τους Ταξιάρχες χωρίς γουναρικά.
Όσο για τα Χριστούγεννα,τίποτα δεν θυμίζει τα περασμένα χρόνια. Το χειρότερο από τις αστόλιστες και χωρίς γιορτινά φώτα βιτρίνες, είναι οι άδειες και σκεπασμένες με εφημερίδες βιτρίνες των κλειστών καταστημάτων.
Στο βάθος όμως υπάρχει ελπίς. Εκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου περιμένουν να τα εκμεταλλευθούμε. Αλλά και κοιτάσματα πετρελαίου. Ας μην απογοητευόμαστε λοιπόν, είναι θέμα χρόνου. Και από σήμερα ακούσαμε ότι ο χρόνος παίρνει άλλη διάσταση. Εκατόν είκοσι χρόνια θα ζούμε,το λιγότερο και σαν πρώτη δόση.Τελομεράση λοιπόν το ένζυμο της αθανασίας και της πλήρους χρεωκοπίας των ασφαλιστικών ταμείων. Κρυφτείτε συνάδελφοι συνταξιούχοι,θα μας φωνάξουν πίσω. Ευελπιστώ όμως ότι ως Έλληνες θα τα βολέψουμε, ώστε και σύνταξη να παίρνουμε από τα πενήντα μας και εκατόν είκοσι χρόνια να ζήσουμε.
Αλλά πού θα χωρέσουμε όλοι αυτοί; Και πού θα βάλουμε τους γείτονες που είναι κρυμένοι στον Τιτάνα; Δεν τα μάθατε; Απόψε στις εννιά το βράδυ θα μας τα πει η NASA.
Και με όλα αυτά τα συνταρακτικά, έχασε και ο Οσάμα Μπιν Λάντεν τον τίτλο του πιο επικίνδυνου ανθρώπου στον κόσμο. Τον διαδέχθηκε οΤζούλιαν Ασαντζ, είναι Αυστραλός και κατοικεί στην Σουηδία.Από χθές τον αναζητά παντού η INTERPOL, μετά από αίτημα Σουηδικού δικαστηρίου, που εξετάζει την εμπλοκή του σε σεξουαλικά αδικήματα, που έλαβαν χώρα στις 17 Αυγούστου.  Τυχαία βέβαια, είναι ιδρυτής του Wikileaks, που εδώ και λίγες μέρες βγάζει τα παγκόσμια άπλυτα στη φόρα.
Και παρελαύνει όλη η αφρόκρεμα της παγκόσμιας πολιτικής σκηνής.
Είδατε τι κάνει το Διαδίκτυο; 
Με την ευκαιρία επειδή είναι και σχετικό,προσυπογράφω την ανάρτηση του Μάκη για την τριλογία "Millennium" του Στιγκ Λάρσον.
Με όλα αυτά που συμβαίνουν στον κόσμο,ξεχάσαμε και τα δικά μας.Τα της Ερμιονίδας.
Μα τί γίνεται επιτέλους; Πόσες ενστάσεις έχουν γίνει για το αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών; Με τις επανακαταμετρήσεις τί νέα είχαμε; Πόσα άκυρα,πόσα έγκυρα,πόσα χαμένα; Θα έχουμε έκπτωση από το αξίωμα ή όχι του Δημάρχου που θέλησε ο λαός;
Ψυχαιμία παιδιά και πάρτε το απόφαση. Η οποιαδήποτε αναμέτρηση έχει διαφορετική κατάληξη για τους συμμμετέχοντες.
Την νίκη και την ήττα. Καλό θα ήταν να είσαστε προετοιμασμένοι και για τα δύο. Αν όχι κακώς συμμετείχατε.
Έχουμε βέβαια και κάποια σοβαρά. Την συνεδρίαση του Δ.Σ. Κρανιδίου με θέμα τον "Ισολογισμό-Απολογισμό 2009" και την εξέλιξη στο Έργο της Αποχέτευσης του Δήμου.
Αυτά τα λίγα και περιληπτικά για σήμερα. Από αύριο τα υπόλοιπα εκτενέστερα, με φρέσκα νέα και για εμάς τους μεσήλικες εν αναμονή της ...τελομεράσης.